FacebookПідписатися на RSS

Відома українська поетеса Ліна Костенко святкує сьогодні, 19 березня, свій 94-й день народження.

Це гарний привід ще раз звернутися до творчості Ліни Василівни, перечитати її поезію та прозові твори, які надихають повірити в свої сили та вчать бути собою за будь-яких обставин.

Поезія – товсе її життя. Вона живе у ній, і творить для неї. Від «Першого вірша, написаного в окопі» і до історичних романів— ось її поезія у всій багатогранності.

Аналізувати її поезію— справа неймовірно складна. Тут краще вдаватися до переказів і цитувань – адже для кожного її слова звучатьпо-своєму…

Костенко не має соцмереж і не веде блогів, але її продовжують цитувати й сама вона постійно потрапляє до переліківнайвидатніших українців.

Під час презентації збірки «Річка Геракліта» у Києві, Ліна Костенко сказала: «Якщо ми переживатимемо якісь дуже красиві речі, ми будемо сильніші, ми випромінюватимемо самодостатність свого сприйняття зовсім інакшого світу... Коли ти людям адресуєш добро, щось красиве в сприйнятті світу, вониж тобі теж відплачують тимже. Давайте обміняємося цією позитивною красивою енергетикою і саме цим ми будемосильніші».

Тож хочеться побажати видатній поетесі переживати побільше добра, краси і гармонії разом із здоровим та сильним духомсуспільством!

Кiлькiсть переглядiв: 18